Stora Afrikaresan del 6

Underbara, vackra och fantastiska Mombasa. Det ligger utmed kusten och har en fantastisk utsikt över Indiska oceanen. Vårt hotell låg precis så och det kändes helt rätt att vila upp sig ett par dagar där efter en hektisk vecka.
Både lördag eftermiddag och söndag ägnades åt sol, bad, massage och fantastisk god mat. Utöver det så hann vi med lite "arbete" också. Fanns en del mejl att svara på och sen träffade vi många personer som ville veta vad vi gjorde i Afrika. De flesta blev mycket nyfikna när vi sa att vi jobbade med förebyggande av HIV på våra företag. Det slutade med att hotelldirektören ordnade med en som körde in till stan och köpte 300 kondomer på uppdrag av oss, eller läs min kollega. Dessa delades ut till personalen, allt från de som arbetade på Spa, receptionen och bland servicepersonalen. Det var så uppskattat och vi kan tala om Community outreach, som ligger i vårt uppdrag.
Utanför hotellrummet fanns allehanda ödlor samt en hel del apor. Hyfsat orädda och ganska ouppfostrade. Såg man inte upp så stal de så mycket mat man hade på tallriken. Man hann inte blinka förrän de var framme och norpade.
Efter en fantastisk helg så väntade vardagslivet och arbetet igen. Nu återgick jag till min "ohälsosamma men kalorifattiga frukost". Skälet är givet. Bilresa från företag till företag och ingen som visste när man kunde stoppa. Två arbetsplatser skull hinnas med och det var så givande. Företag F har jobbat några år med vårt program och har lyckats väldigt bra. Förra året vann de vårt stora pris och var i Sverige och tog emot det. Nu fick vi se hur de vidareutvecklats. Tyvärr har man varit tvungen att säga upp några personer, allt för att de är utsatta för hårt tryck från kineserna. Nu hjälper man ett företag, R, med att sätta upp ett HIV-program. Vi besökte även detta företag och det var kul att se hur entusiastiska de var. Klockan sjutton drog vi vidare till Nairobi och vidare till Uganda.
Tjuven tagen på bar gärning. Ödlan vill också ha lite

Här satt vi och njöt av stillheten. Det var låg beläggning på hotellet pga terrorhot

Besök på fabriken R
Vy över Indiska oceanen vid ebb.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Thumbs crossed

Sista dagen arbetad innan semestern

Långt emellan inläggen