Åh, ljuvligt skön

Känner mig så härligt skön och avslappnad. Tror att champagnen gjort sitt till men har känt så hela dan. Glad. Generös i mina känslor. Kramats mycket. Uppmuntrat och puschat folk. 
Utom en då. Arbetsgivare. Vi blev inte överens om en anställning. Det blev som jag ville och liite snäll var jag. Vänliga veckan ju.

Ikväll har vi ätit en favvis. Musselsoppa. Så himla gott.

Ingredienser för två person.
Musslor så det räcker. (räkna med att hälften kan gå bort). Vi hade ett kilo och det var precis.
Grädde, 3 dl typ
Vitt vin, ett par tre dl
Tre schalottenlökar 
Tre vitlöksklyftor
Fiskfond, cirkus en halv tärning eller motsvarande
Salt, svartpeppar, socker

Gör så här
Kolla så att musslorna lever genom att knacka på de som är öppna. Sluter de sig så är levans och är ok. De musslor som inte gör det ska kastas. Musslor som är slutna från början, kasta dom.
Tvätta och ta bort ev tång. 
Hacka vitlök och schalottenlök. Fräs i smör en liten stund utan att det blir brunt tillsammans med nymald svartpeppar. Häll i vinet och låt koka upp. I med musslorna och låt koka under lock i fem minuter. 
Ta kastrullen från spisen och plocka upp musslorna. De som öppnat sig är okay och läggs till sidan. De som inte öppnat sig ska kastas, såvida du inte vill bli kass i magen...
Häll i grädde och fond. Mixa. 
Tillbaka med det i grytan och låt småkoka tills lagom konsistens. Smaka av med salt, socker och svartpeppar. I med musslorna och låt dom bli varma, cirkus en minut. 
Servera med ett gott bröd och eventuellt pommes. 
Då kallas rätten moulles frites



Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Thumbs crossed

Sista dagen arbetad innan semestern

Långt emellan inläggen