Förberedelser

Tog ledigt hela veckan. Hade tänkt jobba måndag och tisdag men kom på att jag hade alldeles för mycket att göra med studenten. Har haft ett par sköna dagar, trots lite stök, med ett underbart väder. 
Nu är vi nästan klara. Imorgon återstår att göra lite tilltugg till champagnen. Hade tänkt följande.
1, Anklevermousse. Ankleverpaté blandas med lite vispgrädde och nån matsked konjak. Smaksätts eventuellt med grönpeppar eller nåt annat. Aldrig gjort detta innan så det ska bli intressant. Meningen är att det ska bli fluffigt. Man doppar sen kex eller tunt skivade, rostade pain rich.
2, Chilitomatröra. Tomater, vitlök, lök och chili blandas. Allt ska finhackas. I med lite olivolja och salt. Serveras till kex.
3, Kalixrom med rödlök och crème fräsche. Blanda ihop efter tycke och smak. Smaksätt med kryddor av diverse slag som du tycker passar. Serveras också med olika sorters kex, finknäcke eller liknande. 

Efter detta blir det smörgåstårta för de vuxna och köttfärsblandning till de små. Kaffe och tårta till slut. 
Själv kommer jag att smaka Anklevermoussen, köttfärsröra med vitkålsriv samt kaffe utan tårta. 


                                    
                                                   
                                                   

                                                   
                                                   

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Thumbs crossed

Sista dagen arbetad innan semestern

Långt emellan inläggen