Back

Vi har då haft en hel underbar semester och att återge den vore omöjligt. Några highlights dock.
- I Köpenhamn köpte vi en uppgradering till business första sträckan till Dubai. Herremingud. Lyx. Lyx. Lyx. Once in a lifetime.
- Kalk bay. Tredje gången vi var där och inte den sista. Vansinnigt vacker liten stad/by för att snacka om stället vi bodde på. Frukosten den bästa överhuvudtaget. Först färskpressad juice och kaffe. Bröd (jag var korkad nog att äta bröd den första dagen, tills jag insåg att jag var tvungen att äta glutenfritt. Det hade dom) och en bricka med lite goda röror. Efter det beställde man den varma frukosten....hade allt från ägg och bacon till bomben. Bomben var smält ost på en macka med bacon ovanpå och längst upp hade de ett pocherat ägg. Vi beställde också en kall platta med massor av godsaker på. Ja, de är kända för din fantastiska frukost. Vad kostade ett rum där då? Cirka 600 spänn för två pers.
- Franschhoek. Fantastisk litet hotell med mycket trevligt par som som ägde det. En av dagarna var det en bomarknad med liveband och försäljning av allehanda ting. Mat och vin och bubbel smuttade vi på i trädgården. Ljuvligt.
- Gameparken. Oj vad bra. Bättre än vi kunde föreställa oss. Vansinnigt vackert boende. Ett helt hus med walk-in-closet, utedusch...jo, innedusch också. Vidunderlig utsikt både från sängen, toaletten och från en bautastor balkong. Maten hemlagad och utsökt, all dricka ingick även den där GT, whisky eller vad man nu ville ha. Fanatiska viner av bästa sort. Alla djur. All personal.
Dit åker vi igen.

Allt är fantastisk billigt i Sydafrika. Man kan räkna med en tredjedel av priset jämfört med hemma. Sprit och vin var billigare än så. En dubbel konjak, gin eller whisky cirka 25 spänn. Ett glas (fyllt till brädden) bubbel av bästa märke för cirka 27-28 spänn.
Vi åt sällan för mer än fyra hundra per kväll inklusive bästa maten som oxfilé typ, vin, efterrätt och fördrink för maken.

Det som var trist var att det blåste i Hermanus.  I kom inte ut på havet men vet inte om jag kunnat dyka med hajar ändå. Fick en infektion i ena ögat. Apoteket rekommenderade några droppar. Två dagar och det var som bortblåst. Boendet i stan var bra men, ett stort men, tillbyggnaden skulle vara klar i september, det var den inte än. De hade köpt grannfastigheten för att göra till ett guesthouse.
Resultatet? Det börjades spikas, borras och annat mög kl. 07:30 på morgonen och slutade inte förrän vid fem. Nån vila på eftermiddag var inte att tänka på. Kändes sådär. Mycket irriterande.

Nu planerar vi för att åka tillbaka om två år. Om pengarna räcker.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julbord de lux

Hm...problem eller inte?