Kvällen var trevlig och det har varit en glädjens dag

God mat och dryck (mineralvatten) och stämningen på topp, så var gårdagskvällen. Servicen var si och så men de har ju precis öppnat så man får väl ge dom en chans till. Det gör vi.
Det har varit ett ljuvligt väder idag. Vi har inte legat på Sannas rum och bökat. Istället blev det en runda till stan och till fiket och som vanligt blev det en kaffe med grahamsfralla prydd med skinka på toppen.
I eftermiddag har Sverige bästade fotbollslag spelat. Vi vann med 1 mål över Göteborg. UNDERBART. Det betyder väl att vi har säkrat allsvenskt spel även nästa år. För att missa det måste Syrianska vinna sina två återstående matcher. Maif förlora sina. Det räcker nu inte med det. Maif måste förlora med ett antal mål medan de andra måste vinna med ett ännu större antal. Det är målskillnad. Fast nu förlorar inte vi. Vi är DÄR. Lööööööööööken gjorde mål. Vi hade många lökar, små förståss, i såsen. Den som vi åt till oxfilén. Det var så förbannat gott. Mmmmm. Det är bästa Mattias som lärt mig göra den.
Receptet:
Smör, rödvin, Balsamicovinäger, kalvfond, scharlottenlökar i lagom mängd, rosmarin, salt och honung.
Smält smör och bryn lökarna. I med hackad (färsk eller frusen eller nåt) rosmarin. Häll i en och en halv kork vinäger (röd) och rödvin. Salt och honung och kalvfond ska också i i detta skedet. Låt koka ihop ett tag. Sila. Häll tillbaka i gryta. Låt reducera. Det blir inte mycket kvar, men det räcker. Det är SÅ smakrikt. Jäklar så gott. Servera en god köttbit till och potatis i någon form är väl också att föredra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Thumbs crossed

Sista dagen arbetad innan semestern

Långt emellan inläggen