Trött idag
Lite för mycket bubbel igår har gjort min dag trött.
Blir ingen alkohol på några dagar nu.
Vi har besök av göteborgarna och har haft några fina dagar. Tagit dagen som den kommit. Ätit gott och kalorisnålt. Ja, förutom igårkväll då, fast ändå inte så mycket som det kunde bli. Gjorde fiskgryta a la Biggan. Hade glömt det receptet. Fick en påminnelse av en fd arbetskamrats fru för ett par veckor sen. Den bästa fiskgrytan ever enligt dem och deras gäster genom åren som fått smaka den.
Så, här kommer receptet.
8-10 champinjoner
3 schalottenlökar
4-5 dl vitt vin.
1 fänkål
2-3 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor
Persilja
Chili (färsk eller torkad)
Buljongtärning (jag tar hönsbuljong eftersom det blir bästa enligt kockarna)
Grädde
Potatis
Torsk, lax och räkor
Salt, lite socker
Gör så här.
Finhacka löken och champinjonerna, bryn lite lätt i smör. Häll på vin, pressad vitlök, hackad fänkål, chili, tomatpuré. Låt småputtra i 30 minuter. Mixa allt i en matberedare.
Häll tillbaka i grytan. I med grädde och buljong, salt och socker efter behag. Låt det "simma" ihop lite. Smaka, smaka oh smaka av.
Koka potatis i mindre bitar.
Dela fisken i kuber a 2x2 cm typ.
Lägg i fisken när soppan är klar sådär. Låt puttra fem, sju minuter tills fisken är klar.
Lägg potatis i botten på tallriken. Häll på soppan. Garnera med lite persilja,
Ät och njut.
Blir ingen alkohol på några dagar nu.
Vi har besök av göteborgarna och har haft några fina dagar. Tagit dagen som den kommit. Ätit gott och kalorisnålt. Ja, förutom igårkväll då, fast ändå inte så mycket som det kunde bli. Gjorde fiskgryta a la Biggan. Hade glömt det receptet. Fick en påminnelse av en fd arbetskamrats fru för ett par veckor sen. Den bästa fiskgrytan ever enligt dem och deras gäster genom åren som fått smaka den.
Så, här kommer receptet.
8-10 champinjoner
3 schalottenlökar
4-5 dl vitt vin.
1 fänkål
2-3 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor
Persilja
Chili (färsk eller torkad)
Buljongtärning (jag tar hönsbuljong eftersom det blir bästa enligt kockarna)
Grädde
Potatis
Torsk, lax och räkor
Salt, lite socker
Gör så här.
Finhacka löken och champinjonerna, bryn lite lätt i smör. Häll på vin, pressad vitlök, hackad fänkål, chili, tomatpuré. Låt småputtra i 30 minuter. Mixa allt i en matberedare.
Häll tillbaka i grytan. I med grädde och buljong, salt och socker efter behag. Låt det "simma" ihop lite. Smaka, smaka oh smaka av.
Koka potatis i mindre bitar.
Dela fisken i kuber a 2x2 cm typ.
Lägg i fisken när soppan är klar sådär. Låt puttra fem, sju minuter tills fisken är klar.
Lägg potatis i botten på tallriken. Häll på soppan. Garnera med lite persilja,
Ät och njut.
Kommentarer
Skicka en kommentar