Ryssland - adjö för denna gången

Ryssland. Ja, vad ska man säga. Intressant land men ack så "tråkigt". Allt är grått, grått och lite till grått. Gatorna är sönderkörda och ingen verkar bry sig om de stora hålen i asfalten. Trottoarerna och trapporna är livsfarliga fällor. Stenar fattas, stenar är lösa eller så är det bara ett hål rakt ner. Nu pratar vi Moskva och inte en lite håla ute på landet. Om man bara tog ut lite mer skatt så skulle detta landet kunna blomstra. Man skulle kunna anställa massor med folk för att fixa till infrastrukturen, byggnaderna och så mycket mer, idag har man platt skatt, dvs alla betalar lika mycket oavsett hur mycket du tjänar. Skatten är 13%. 
Jag ramlade på väg ner i tunnelbanan igår. Inte en droppe vodka under västen. Hade tur att det var på sista trappsteget annars kunde det gått mycket värre. Nu räckte det med en lätt stukning. Kan gå utan att det gör för mycket ont. Lite svullet är det nog men jag hoppas kunna springa i helgen. 
Igår efter mötet gick vi till pälsaffären. Var ute efter en stola som passar min mössa jag köpte för ett par tre år sen. När jag stiger in i affären så hänger där exakt en sån som jag vill ha. Passade perfekt till mössan. Köpte jag den? Ja, hur kunde jag låta bli. Så himla vacker. 
På kvällen var vi på en musikal. My fair lady. Svårt. Allt var på ryska så det gick ju liksom inte att hänga med. Vackert var det hur som helst. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Thumbs crossed

Långt emellan inläggen

Johannesburg